Info

Onze groep is opgericht in 1915. Wij vinden een aantal dingen toch wel zeer belangrijk: respect voor elkaar, vriendschap, samenhorigheid… Als 8ste scoutsgroep zijn we fier op wat we zijn en wat we doen. Ons uniform toont hierbij het stijlvolle karakter van onze groep.

Onze activiteiten vinden wekelijks plaats, zondag, van 9u30 tot 12u30 en dit steeds op dezelfde plek. Minstens eenmaal per trimester trekken de verschillende takken er een dagje op uit. Vergeet natuurlijk ook niet de weekends, droppings en als hoogtepunt van elk scoutsjaar het kamp.

Omdat jongens van 6 jaar nu eenmaal andere dingen leuk vinden dan jongeren van 17 jaar heeft scouting haar werking opgebouwd in 4 leeftijdsgroepen : “takken” zoals wij ze noemen. We geven hierover een beetje meer uitleg in de sectie takken.

Heb je zin om eens een keertje te komen kijken, aarzel niet en spring eens binnen op één van onze activiteiten. Je mag gerust een aantal keer komen, na 3 keer vragen we je wel dat je je aansluit en een uniform aanschaft. Meer info hierover krijg je in een brochure die je ontvangt van de takleiding en op deze site onder het onderdeel uniform.
Ben je 17 en heb je zin om leiding te geven dan ben je natuurlijk ook altijd meer dan welkom.

Waarom nog aarzelen….. Scouting …. gewoon doen !